Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is het geheel van activiteiten uitgevoerd door een vrijwilliger, zonder vergoeding en met een maatschappelijk doel voor anderen, hetzij individuen, groepen of de samenleving in haar geheel (maar zonder familieband). Dit binnen een organisatie met of zonder rechtspersoonlijkheid.

Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Heel wat mensen maken zich verdienstelijk met de zorg om anderen, de zorg om het milieu, inzet voor hulpbehoevenden, bescherming van monumenten, vredesactivisme of hulp aan de 'sans-papiers'. Vrijwilligers concentreren zich op hulpvragen die moeilijk of beter niet geprofessionaliseerd worden (die luisterbereidheid en/of maatschappelijk engagement vergen) of op allerhande bestuurs-, organisatie -, vergadertaken in het verenigingsleven.

Aan de slag als vrijwilliger?

Neem snel een kijkje in de vrijwilligersvacaturedatabank via de website van vrijwilligers.
Dit is een overzichtelijke databank waar enerzijds organisaties en verenigingen hun vrijwilligersvacatures kunnen plaatsen en anderzijds vrijwilligers met talenten kunnen snuffelen tussen de verschillende vacatures.

Inwoners die op zoek zijn naar een zinvolle vrijetijdsbesteding op maat kunnen op een eenvoudige manier een overzicht krijgen. Je geeft enkele criteria in en krijgt de passende profielen.

Op zoek naar vrijwilligers?

Lokale verenigingen, organisaties, scholen en vzw’s hoeven zich enkel te registeren op www.vrijwilligerswerk.be en hun verschillende vacatures in te voeren. Die komen dan terecht in de vrijwilligersvacaturedatabank.

Voor meer info over de vrijwilligerswet kan je steeds terecht op www.vrijwilligerswerk.be. Opgelet! Internet Explorer ondersteunt de widget niet.

 
Logo Destelbergen vrijwilligt

Openingsuren en contact

Nu gesloten
Nu gesloten