Online aanmeldingssysteem secundair onderwijs

Alle Gentse scholen en meerdere scholen in de randgemeenten werken voor de inschrijvingen van het schooljaar 2021-2022 opnieuw met een digitaal aanmeldingssysteem.

Meld je aan tussen 22 maart 2021 (12 uur ’s middags) tot en met 21 april 2021 (12 uur ’s middags) op meldjeaansecundair.gent.be/. Dit kan voor gewoon secundair onderwijs (1A en 1B) en voor het buitengewoon secundair onderwijs opleidingsniveau 4 – type 9 (1A en 1B).

Ook broers, zussen en kinderen van personeelsleden moeten zich aanmelden tussen 22 maart en 21 april 2021. Zij krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer/zus of waar de ouder werkt.

Meld je je kind(eren) niet online aan, dan kan je je kind(eren) pas vanaf 5 mei 2020 rechtstreeks inschrijven in een school met vrije plaatsen. Opgelet, zo riskeer je dat er geen plaats meer is in de school van jouw voorkeur.

Broers, zussen en kinderen van personeelsleden verliezen hun voorrang als ze zich niet aanmelden voor de school van broer/zus of werkende ouder.

Bij het aanmelden is het belangrijk dat je meerdere favoriete scholen opgeeft. De kans bestaat immers dat een school volzet is. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in de school van eerste voorkeur niet.

Meer informatie

Alle informatie over online aanmelden en inschrijven, vind je op aanmeldensecundairescholen.gent.

Als gevolg van de coronacrisis hebben meerdere secundaire scholen hun infomoment geannuleerd. Wil je meer informatie, raadpleeg dan de websites van de scholen. 
Ook is het voor basisscholen in deze bijzondere omstandigheden niet makkelijk om ouders individuele ondersteuning te bieden bij de aanmelding. Heb je nood aan ondersteuning, neem contact op met de school van je kind.