Trias (El Salvador)

Trias promoot ondernemerschap bij jongeren en vrouwen in El Salvador

Ngo Trias promoot met de steun van Destelbergen ondernemerschap bij jongeren en vrouwen in El Salvador. Op die manier verbeteren ze hun inkomsten en levenskwaliteit. Ze doen dit samen met de Vereniging van Lokale Economische Ontwikkeling (ADEL Morazán), een platform dat 2.800 familiale boeren en kleine ondernemers verenigt. 

Twee jaar geleden stapte David Ventura Mata in een coöperatief tomatenproject van Adel Morazán .  

“Mijn grootvader raadde me af om er tijd in te steken. Eigenlijk geloofde niemand erin. Van maïs weten we in El Salvador dat het geld opbrengt, maar tomaten? Het is ongelooflijk hoeveel ik de voorbije twee jaar geleerd heb.” 

Na twee jaar heeft David nog geen cent overgehouden aan het project. Toch is hij enthousiast over de vooruitgang.  

“We investeren onze winst in de planten. Dit jaar hebben we al bijna zeven ton tomaten geoogst. Daarmee kunnen we een loon uitbetalen aan een werknemer voor het beheer van de serre.” 

Van de zestien coöperanten genoot David de meeste scholing. Daarom werd hij intussen aangesteld als vertegenwoordiger van de coöperatie en voert hij het woord in de besprekingen met andere coöperaties.  

“Het is ongelooflijk hoeveel ik de voorbije twee jaar geleerd heb, gaande van teelttechniek tot het financiële beheer van een onderneming”, vertelt David. Zijn droom? “Ons project zal geslaagd zijn als alle coöperanten een inkomen verkrijgen uit de tomatenteelt. Misschien kunnen we zelfs wat extra verdienen om onze families een beetje comfort te gunnen.” 

 

TRIAS ADEL MORAZAN

Openingsuren en contact

Nu open
09:00 - 16:00
Enkel op afspraak
LOGO TRIAS