Informatie voor organisatoren

Ben je een organisator van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten en heb je interesse om UiTPAS-partner te worden? Hieronder vind je alvast de nodige informatie.

Wat is UiTPAS?

UiTPAS Gent is een digitale spaar- en voordeelkaart. Pashouders kunnen punten sparen wanneer ze deelnemen aan activiteiten van UiTPAS aanbieders. Deze punten kunnen ze vervolgens inruilen voor een korting, een cadeau of een ander voordeel.

Inwoners van Destelbergen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming  of in schuldbemiddeling zijn,  kunnen een UiTPAS met kansentarief aankopen. Voor hen geldt de UiTPAS ook als kortingskaart.  Ze betalen minder voor de aankoop van een UiTPAS  en krijgen 80% korting op deelname aan activiteiten van UiTPAS aanbieders.

UiTPAS partner worden

Als UiTPAS aanbieder dien je je aanbod in te geven in de UiTdatabank. Wat je invoert in de UiTdatabank verschijnt automatisch op tientallen kanalen.

Pashouders kunnen punten sparen bij deelname aan activiteiten in je organisatie. Dit kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. Dit geldt voor het volledige aanbod. Uitzonderingen hierop zijn enkel mogelijk na overleg met de gemeente Destelbergen.

UiTPAS aanbieder worden betekent ook het toekennen van kansentarief. Hierbij wordt gewerkt met een solidaire kostendeling (zie verder).

Deelnemers met voldoende punten kunnen bij aanbieders, die dat willen, hun punten inwisselen voor een omruilvoordeel.

Solidaire kostendeling

Voor de UiTPAS met kansentarief geldt een solidaire kostendeling:  de deelnemer draagt een stuk bij, de aanbieder geeft een korting en de lokale overheid van de deelnemer betaalt de rest. Voor Gent geldt de volgende verdeelsleutel:

 • 20% deelnemer
 • 40% aanbieder
 • 40%  gemeente Destelbergen

Voordelen voor de organisator

 • extra communicatiekanalen
 • trouw publiek belonen en nieuw publiek aanspreken via omruilvoordelen en gerichte acties
 • middel om diversiteit en participatie te verhogen
 • statistieken en inzichten (info over gespaarde punten, opgenomen voordelen en aantal tickets verkocht aan kansentarief, profielen van spaarders, omruilers, mensen met kansentarief).

Praktisch

 • Als UiTPAS partner krijg je toegang tot de UiTPAS beheerders omgeving. Er wordt je een kaartlezer om de UiTPAS te scannen ter beschikking gesteld. Als een deelnemer zijn of haar UiTPAS tegen de lezer houdt, zie je als organisator hoeveel die persoon moet betalen: het standaardtarief of het kansentarief.
 • Met de kaartlezer laat je mensen tijdens je activiteit een punt sparen. Dat kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. Uiteraard zijn er ook begrenzingen in te bouwen (bv. 1 keer per week in de bibliotheek).
 • Werk je zonder onthaalbalie of op verplaatsing, kan je de UiTPAS GSM applicatie gebruiken.   
 • Tweemaandelijks ontvang je  als UiTPAS partner een kostenrapport van de geregistreerde kansentarieven.

Interesse?

Heb je interesse om UiTPAS partner te worden of wens je meer informatie, neem dan contact op met de UiTPAS-coördinator Jo Van Tassel via het loket Vrije tijd.

Openingsuren en contact

Nu gesloten