Parkeerkaart zorgverstrekkers

Beschrijving

Ben je een zorgverstrekker en werk je in Destelbergen of Heusden? Vraag dan de parkeerkaart voor zorgverstrekkers aan. Daarmee kan je onbeperkt parkeren in de blauwe zone tijdens het uitoefenen van je werk. Leg de parkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit van jouw voertuig ter vervanging van de parkeerschijf.

Voorwaarden

Een zorgverstrekker of organisatie voor zorgverstrekking komt in aanmerking voor het aanvragen van een parkeerkaart mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

  • Erkend worden door het RIZIV
  • Behoren tot de doelgroep van ‘huisarts’, ‘kinesist’ of ‘verpleegkundige’ (thuisverzorging en bejaardenhulp komen niet in aanmerking)

Er wordt op basis van het rijksregisternummer maximaal 1 parkeerkaart per zorgverstrekker verleend. Die is geldig voor de duur van 1 jaar vanaf het moment waarop ze wordt uitgereikt. Verlenging is mogelijk op initiatief van de aanvrager, mits inlevering van de vervallen parkeerkaart. Er geldt per parkeerkaart een jaarlijks retributietarief van 25 EUR, te betalen bij de aanvraag.

Procedure

De aanvraag van een gemeentelijke parkeerkaart voor zorgverstrekkers verloopt als volgt:

  • Meld je aan bij het onthaal in het gemeentehuis met de volgende documenten:
    • Identiteitskaart van de aanvrager
    • Bewijs van erkenning door het RIZIV
    • Ondertekende verklaring dat de gemeentelijke parkeerkaart strikt zal gebruikt worden voor het uitoefenen van de beroepswerkzaamheden, overeenkomstig de tijdsduur ervan

De gemeentelijke parkeerkaart is klaar binnen de 5 werkdagen en kan je dan afhalen in het gemeentehuis of laten opsturen.

Openingsuren en contact

Nu gesloten