Griepvaccinatie in coronatijden

  • 6 oktober 2020

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet.

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten.

Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Laat je dus vaccineren, zo help je jezelf én de zorgverleners. En hou je een bed vrij voor een coronapatiënt.

Gefaseerde aanpak: risicogroepen eerst

In lijn met het advies van de Hoge Gezondheidsraad over griepvaccinatie dit jaar is het de bedoeling om de prioritaire doelgroepen voor griepvaccinatie zo goed mogelijk te vaccineren en ook aandacht te hebben voor 50-plussers.

Risicogroepen

  • Zwangere vrouwen
  • 50-plussers
  • Chronisch zieken jonger dan 50 jaar en hun gezinsleden 
  • Personen werkzaam in de gezondheidssector

Wie behoort tot de bovenstaande groepen waarvoor griepvaccinatie aanbevolen is, kan het vaccin vanaf half oktober toegediend krijgen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins na de prioritaire vaccinatie van de risicogroepen, kan de vaccinatie worden uitgebreid tot de rest van de bevolking. Dat betekent dat anderen het vaccin dan vanaf midden november kunnen bekomen.

Meer informatie

www.laatjevaccineren.be

Openingsuren en contact

Nu gesloten