Lezing door Frank Deboosere

  • 18 december 2020

De planeet maakt koorts

Lezing door Frank Deboosere

Door de coronacrisis (én de Amerikaanse verkiezingen) is de klimaatproblematiek wat op de achtergrond beland. De dienst Leefmilieu wil de klimaatverandering weer met stip op de kaart zetten en daarvoor hebben we Frank Deboosere uitgenodigd op ons volgende klimaatcafé.

Als weerman van de VRT is Frank Deboosere ideaal geplaatst om de koortsthermometer van de planeet af te lezen. Op een ludieke, maar wetenschappelijk onderbouwde wijze vertelt hij over het veranderende klimaat.

De opwarming van de aarde is geen ver-van-ons-bedverhaal meer: het afgelopen jaar kregen we te maken met perioden van ernstige droogte en enkele flinke hittegolven. In de natuur treden veranderingen op, die we vaak als hinderlijk ervaren. Denk maar aan de problematiek van blauwalgen en knijten in onze eigen gemeente. Wat kunnen we doen om het tij te keren? Laten we het over aan politici en de industrie om de klimaatverandering ongedaan te maken? Of surfen we mee op de frisse ideeën van de jonge generatie, die zich terecht zorgen maakt over de toekomst?

Frank Deboosere vertaalt het globale probleem naar onze eigen kleine leefwereld. Het wordt een boeiende avond waarbij hij de soms moeilijke informatie vertaalt naar mensenmaat, met een vleugje humor en veel praktische weetjes.

Frank Deboosere is weerman bij de VRT en het boegbeeld van Kom op tegen Kanker. Het klimaat, de klimaatverandering en het milieu zijn niet alleen interessegebieden vanuit zijn vak, maar zijn tevens zijn persoonlijke bezorgdheden.

Meer info

  • wanneer: dinsdag 23 maart 2021 vanaf 19:30 | deuren gaan open vanaf 19:00
  • waar: JGC (Koedreef 7)
  • prijs: toegang is gratis
  • inschrijven verplicht via duurzaamheid@destelbergen.be

Openingsuren en contact

Nu gesloten